Sovint a casa no acaben de trobar el seu espai per manca de temps i activitats cronometrades en els nostres ritmes de vida frenètics, per això vam pensar que la millor manera era dur un mètode d’aprenentatge del món de la cuina a les escoles.

Ja sigui en una aula acondicionada, o al menjador escolar, trobem els nostres espais per a desenvolupar la nostra activitat, que dividim en 4 blocs: aperitius i amanides, entrants i principals, fruita, i postres.

Cada setmana es treballa una recepta d’un bloc diferent, i els alumnes van acumulant les seves receptes en els seus arxivadors, de manera que a final de curs tindran el receptari del curs al complet.

Perquè entenem de l’educació al voltant del món de la gastronomia també és molt important i ajudarà a què la nova generació adquireixi bons hàbits alimentaris i un especial interès per la qualitat del producte. Però ningú neix ensenyat… per això els hi hem de donar tota la informació.

I perquè volem ajudar a les families a que els seus infants mengin més sovint i a gust fruita i verdura, els hi dediquem bona part de la nostra temàtica.

Però no tot són receptes! és descobrir nous aliments, estris, tastar-los, aprendre a tallar, pelar, hàbits d’higiene a la cuina,… i de tant en tant alguna sorpresa amb recursos didàctics com “tast a cegues”, sopes de lletres, jocs,…

Fomentant la seva pròpia creativitat i inicitiva a l’hora de fer certes mescles o emplatats, a la vegada que es treballen les matemàtiques, expliquem i experimentem processos físico-químics, treballem la psicomotricitat fina,…

El curs 2017-2018 ja són en dues les escoles en què impartim la nostra activitat: L’escola Mas Clariana de Vilafortuny i l’escola Guillem Fortuny, també a Vilafortuny.

Així que ja saps, si a la teva escola no fan extraescolar de cuina… avisa’ls i que es posin en contacte amb nosaltres!

 Gustosament li explicarem tot el projecte que hi ha darrera d’aquesta activitat!